Marka Pięć Przemian od lat promuje żywność bez cukru i bez glutenu. W tym roku firma zamierza wprowadzić certyfikację bezglutenową, aby móc posługiwać się europejskim znakiem produktów bezglutenowych.

Podobnie jak w zeszłym roku, tak i w tym firma planuje sukcesywnie poszerzać ofertę. W pierwszej kolejności wprowadzony został erytrytol, który pasuje do misji Pięciu Przemian promowania diety bez cukru. Ponieważ przeracuchy cieszą się coraz większym uznaniem, Simpatiko pracuje również nad pysznymi plackami wytrawnymi. Oczywiście tak jak przeracuchy będą one bez cukru i bez glutenu. – W tym roku wprowadzamy też do sprzedaży robiony przez nas czarny czosnek BIO – mówi Stanisław Mędrzecki, właściciel spółki Simpatiko. – To nowy produkt o niesamowitym smaku i wspaniałych właściwościach. Czarny czosnek cieszy się ogromną popularnością w Korei Południowej, Japonii i Stanach Zjednoczonych. Mamy nadzieję, ze zyska on zainteresowanie także w Polsce.