Firma PRO-BIO zaprezentowała na targach Biofach 2017 w Norymberdze swoje nowe ciasteczka bezglutenowe. Oryginalne ciastka z mąki z czerwonej soczewicy i sorgo firmy PRO-BIO, s.r.o. ze Starého Města pod Sněžníkem wzbudziły duże zainteresowanie odwiedzających Międzynarodowe Targi Biofach. – Wykorzystaliśmy potencjał naszych nowych bezglutenowych mąk ekologicznych. Mąki z sorgo i z czerwonej soczewicy mają wyjątkowe właściwości odżywcze, a ciastka stanowią jeden ze sposobów ich spopularyzowania wśród klientów. Nasze innowacyjne ciasteczka są naturalnie bezglutenowe, nie zawierają oleju palmowego i zachwycają swoim niepowtarzalnym smakiem i wyglądem – mówi Joanna Navrátilová z działu marketingu firmy PRO-BIO.

W 2014 r. firma uruchomiła certyfikowany młyn bezglutenowy stosujący najnowszą technologię przetwarzania roślin naturalnie bezglutenowych. Dzięki tej inwestycji systematycznie poszerza gamę swych produktów bezglutenowych.

Firma PRO-BIO obchodzi w tym roku 25-lecie swojego powstania. – Serdecznie zapraszamy gości na następne imprezy: Międzynarodowe Targi Ekologii, Zdrowego Sposobu Odżywiania i Stylu Życia BIOSTYL 2017, które odbywać się będą w terminie od 24 do 26 marca w czeskiej Pradze oraz na uroczysty festyn BIOSLAVNOSTI do siedziby firmy w Starym Měste w dniu 15 lipca, gdzie wspólnie obchodzić będziemy nasz jubileusz – zaprasza Joanna Navrátilová.