Rodzinna firma Sady Wincenta państwa Krzyżaków od pokoleń zajmuje się sadownictwem, ale od jakiegoś czasu również uprawą borówki: ze względu na jej niesamowite właściwości i unikatowy smak, stąd pomysł na nowy sok: jabłkowo-borówkowy. Polska należy bowiem do jednego z tych krajów, które zaliczają się do światowej czołówki w produkcji borówki. Na Zachodzie już dawno doceniono jej właściwości, gdyż chroni wzrok i serce, oczyszcza organizm i zmniejsza ryzyko raka, a podobno także przedłuża młodość. Połączenie soku tłoczonego z jabłka i borówki daje sporą dawkę witamin i energii. Sama borówka zawiera w sobie wiele wapnia i fosforu, ale cieszy się też wysoką wartością dietetyczną, jest bardzo polecana do spożywania osobom spędzającym sporo czasu przed komputerem i kierowcom samochodów. Regularne picie soku daje pewność naturalnej poprawy zdolności koncentracji.