Wysokojakościowe oleje tłoczone na zimno stają się podstawą zdrowego stylu życia. Za rosnącą świadomością konsumentów podążają wymagania jakościowe i poszukiwanie wyjątkowości. W trend ten wpisują się działania spółki Green Spoon i naturalne oleje tłoczone tradycyjnie na zimno.

Oleje z tradycyjnej olejarni od Green Spoon stają się obowiązkową pozycją w sklepach specjalistycznych oraz najlepszych restauracjach. Wciąż zachwycają i wyróżniają się wyjątkowym smakiem i aromatem, dzięki starej metodzie tłoczenia i ograniczonym ilościom ręcznego wytwarzania. Firma już teraz dostarcza szeroką paletę tych produktów. Nowościami są oleje z: nasion chia, czarnego sezamu, z niebieskiego maku oraz konopny. Wśród pasjonatów zdrowego odżywiania, ale też wśród szefów kuchni krążą potwierdzone opinie o wyjątkowości oleju rzepakowym, rydzowym i z pestek dyni.

Kapituła największego programu projakościowego w Polsce, pod patronatem Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, Polskiego Komitetu Normalizacyjnego oraz Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie przyznała Olejom tłoczonym na zimno Green Spoon prestiżowy tytuł: Najwyższa Jakość – Quality International 2017. Z kolei olej rzepakowy tłoczony tradycyjnie na zimno został nagrodzony godłem „Doceń polskie” i wyróżniony jako „Top Produkt”.