Laboratorium BIOOIL podczas tegorocznej, 4. edycji Targów Dobrego Jedzenia w Zielonej Górze zdobył główną nagrodę targową – Złoty Lubczyk Lubuski za Olej Lniany z olejem z  czarnuszki o smaku bazylii. Nagroda  została przyznana głosami jury, w którym zasiadała m.in. Daria Ładocha, goszcząca na Targach z autorskim pokazem kulinarnym. Nagrodzony olej, podobnie jak pozostałe propozycje z nowej linii smakowej, spotkał się z niezwykle ciepłym przyjęciem ze strony klientów odwiedzających targi.  Oleje, które weszły do oferty Laboratorium BIOOIL gwarantują zachowanie wszystkich najcenniejszych właściwości oleju lnianego wysokolinolenowego w nowych, atrakcyjnych i nowatorskich odsłonach smakowych. Olej lniany o smaku cytrynowym do doskonały składnik pasty budwigowej, olej z kapsaicyną znajdzie uznanie u wielbicieli np. wyrazistych przekąsek i dipów, a smak bazylii i olej z czarnuszki połączone z olejem lnianym to propozycja do serwowanych na zimno potraw kuchni śródziemnomorskiej.