Powidła ze śliwek węgierek „Gryszczeniówka” nie zawierają w swoim składzie nic poza śliwkami. Wytwarzane są w sposób tradycyjny: powoli wysmaża się je na ogniu. To produkt bez zawartości cukru oraz sztucznych dodatków!

Do produkcji powideł Gryszczeniówka wybiera owoce zerwane w pełni sezonu, odpowiednio słodkie i dojrzałe. Powidła wyśmienicie pasują do pieczywa, zwłaszcza podgrzane – wydzielają smakowity aromat. Nadają się także do wszelkich ciast, zwłaszcza pierników i murzynków, pączków oraz naleśników. Powidła nie tylko posiadają doskonałe walory smakowe. Mają one także świetne właściwości prozdrowotne. Dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego są one doskonałą „miotłą” działającą na przewód pokarmowy. Wszystkie produkty Gryszczeniówki są wytwarzane ręcznie i na małą skalę, co gwarantuje najwyższą jakość.