W związku z dynamicznie rozwijającą się siecią nowych klientów firma Folwark Wąsowo postanowiła zaprosić właścicieli i pracowników sklepów na spotkanie połączone ze szkoleniem we własnym gospodarstwie ekologicznym. Informacje o wydarzeniu pojawią się już wkrótce.

Folwark Wąsowo, założony blisko 150 lat temu, to unikatowe na skalę europejską miejsce, gdzie historia spotyka się z nowoczesnością i miłością do ziemi, a wszystko to w duchu slow food. Obecnie jest rodzinnym, odrestaurowanym gospodarstwem ekologicznym z bazą noclegową i pięknymi, zabytkowymi budynkami oraz małą przetwórnią. Produkty Folwarku Wąsowo to szeroka gama przetworów produkowanych w oparciu o tradycyjne receptury z własnych ekologicznych warzyw, buraków i ogórków. Pikle, wegański barszcz, buraczki z żurawiną czy nagrodzone Złotym Medalem targów NATURA FOOD 2016 buraczki z miodem to tylko część oferty. Uzupełnienie stanowią niskosłodzone konfitury owocowe czy przetwory z pomidorów – wszystko to przygotowywane z owoców i warzyw od okolicznych rolników. Więcej informacji na stronie: www.folwarkwasowo.pl.