Rodzinna marka ETERNO czynnie promuje żywność ekologiczną, kontynuując strategię opierającą się na produkcji przetworów najwyższej jakości. – Dzięki wprowadzeniu certyfikowanej produkcji zwiększyła się nasza świadomość na temat ekożywności, co przekłada się również na większe zainteresowanie ekoproduktami wśród naszych odbiorców – mówi Barbara Stelmach, właścicielka firmy ETERNO. – Od stycznia zostaliśmy przyjęci w poczet członków Stowarzyszenia „Polska Ekologia”, skupiającej producentów, dla których promocja żywności ekologicznej jest bardzo ważna, a wspólne działanie ma pozytywny wpływ na rozwój branży i świadomość konsumentów. W marcu pozytywnie przeszliśmy kolejny audyt ekologicznej produkcji, uzyskując przedłużenie certyfikatu na kolejny rok. Procedury dotyczące produkcji żywności ekologicznej są bardzo szczegółowe. Producenci żywności w jakości BIO poddawani są częstym kontrolom, a to wszystko dla bezpieczeństwa konsumentów i pewności, że produkty wytwarzane są z ekologicznych surowców najwyższej jakości, zgodnie z ekologicznymi standardami na każdym etapie produkcji: od przygotowania surowców, poprzez produkcję, aż po magazynowanie w specjalnych warunkach.