Bogdan Smolorz – BioPiekarz i Aleksander Nowakowski – z firmy „Nowakowski Tradycja” przypieczętowali współpracę zaplanowaną na łącznie 12 lat.

Współpraca firm BioPiekarz i „Nowakowski Tradycja” ona przede wszystkim znaczące poszerzenie oferty i dystrybucji bezglutenowego pieczywa z certyfikatem rolnictwa ekologicznego na skalę ogólnopolską. Wypiekane jest ono w specjalnej technologii, na bazie rzemieślniczych i autorskich receptur, co gwarantuje mu znakomity smak. – Wierzę, że dzięki podjętej współpracy możemy mieć realny wpływ na jakość pieczywa sprzedawanego w Polsce i odwrócić negatywne trendy w piekarstwie – mówi Bogdan Smolorz, BioPiekarz. – Myślę, że działając etycznie, ale na większą skalę i równocześnie angażując się w edukowanie konsumentów, mamy dużą szansę na zmianę ich nawyków zakupowych. Mamy wiele ambitnych planów. Zamierzamy m.in. zaoferować innowacyjne, rzemieślnicze pieczywo bezglutenowe w standardzie BIO do odpieku w sklepie. Przeprowadziliśmy też próby technologiczne nad chlebem bezglutenowym, pakowanym w specjalną folię do pieczenia i szokowo mrożonym. Uważam, że innowacyjność otworzy nam drogę do nawiązania współpracy z wieloma nowymi partnerami handlowymi.