Tegoroczne targi WorldFood Warsaw zaskoczą swoim rozmachem, międzynarodowym zasięgiem i wieloma wydarzeniami towarzyszącymi. Ponad 170 wystawców z 28 krajów świata, przewidywane ponad 3 tysiące zwiedzających, ponad 10 medali i odznaczeń, wiele paneli i dyskusji tematycznych, niezliczona liczba ekspertów – tak w skrócie można opisać II edycję WorldFood Warsaw i towarzyszących im podwystaw – Wine&Spirits Warsaw, Ingredients Warsaw, FoodTech Warsaw. Targi, pod branżowym patronatem medialnym magazynu EKOdostawcy odbędą się w dniach 14-16 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO. W wystawie udział wezmą przedstawiciele branży spożywczej z kraju i ze świata, m.in. z USA, Holandii, Ukrainy, Grecji, Macedonii, Chin czy Sri Lanki. Nowością tegorocznej wystawy jest specjalna strefa do rozmów wystawców z sieciami handlowymi reprezentującymi m.in. Auchan, SPS Handel, TOPAZ, Organic Farma Zdrowia czy Eko-Wital.

Trzy targowe dni będą obfitowały w bogaty program merytoryczny z udziałem wielu ekspertów. Trzeci dzień targowy poświęcony będzie analizie rynku żywności ekologicznej w Polsce. Ruszyła już internetowa rejestracja na targi WorldFood Warsaw. Można jej dokonać za pośrednictwem strony http://worldfood.pl/rejestracja-on-line/